Apakah kaedah penghantaran yang disediakan?

Untuk menghantar barang anda, anda boleh memilih daripada dua pilihan berbeza iaitu melalui laut dan melalui udara. Kami akan menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang pilihan ini

Apakah yang terbaik untuk sea freight?

Anda perlu mengetahui pengangkutan laut sebagai kaedah penghantaran standard di mana barangan anda dimuatkan ke dalam kontena dan kemudian dihantar melalui laut.

 

Sebaik-baiknya gunakan FCL apabila volume kargo anda besar dan oleh itu dengan cube container 20 kaki, 40 kaki standard atau 40 kaki tinggi.

 

Jika volume muatan barang anda kecil dan oleh itu beberapa meter padu anda perlu menghantar LCL tetapi anda mesti tahu bahawa ia lebih mahal dan ia mengambil masa 10 hingga 14 hari lebih lama

Apa itu FCL?

Muatan penuh yang mempunyai satu penghantar dan biasanya satu penerima. Ia lebih cekap dan jika anda mempunyai volume yang besar, ia lebih murah dan lebih mudah. Selain itu, masa penghantaran adalah lebih cepat dan terdapat peluang yang rendah untuk menerima barangan anda yang rosak.

Apa itu LCL?

Penghantaran di mana beberapa pengirim menghantar barang ke destinasi yang sama, setiap satu dengan penerima akhir yang berbeza dan oleh itu barangan anda akan diangkut bersama-sama dengan pengimport lain. Ketahui bahawa jika anda memilih LCL, anda mesti meramalkan kelewatan sekurang-kurangnya dua minggu dalam kedua-dua pelabuhan berlepas dan ketibaan kerana proses penghantaran, seperti yang telah kami katakan, berbeza daripada FCL dan kerana ia mempunyai lebih banyak langkah , ia mengambil masa yang lebih lama.

Bilakah dinasihatkan untuk menggunakan pengangkutan udara?

Anda dinasihatkan untuk menggunakan pengangkutan udara untuk penghantaran apabila anda mempunyai berat barang yang sangat besar yang perlu dihantar secepat mungkin. Anda juga harus tahu bahawa pengangkutan udara jauh lebih mahal daripada pengangkutan laut.

Galeri

Hubungan yang baik dengan shippers tempatan dan antarabangsa untuk memudahkan urusan penghantaran anda.

Segala urusan shipping, air freight dan kastam akan disediakan selengkapnya.